Härjedalen 2008-07-01
Tur runt Havern för ny motorcykelklubb

 
Turen runt sjön Havern lockade ett trettiotal entusiastiska MC-åkare som inte lät sig stoppas av det regniga vädret.
Foto: Anders Ryberg
YTTERHOGDAL LT
I en dundrande kortege åkte 35 motorcyklar runt sjön Havern i lördags. Det var den nystartade klubben Hog Valley MC som ordnade mc-träff i Hogdalsområdet.

I vintras drog tre entusiaster igång arbetet med att starta upp en ny motorcykelklubb i syöstra Härjedalen. "Hog Valley" - en fri översättning av "Hogdalsbygden" fick bli namnet för klubben som har drygt 40 medlemmar. Alla boende i Hogdalsområdet eller med någon anknytning dit. I lördags ordnade klubben sitt första större arrangemang "Havern Runt".
   Hela 35 MC-åkare från när och fjärran slöt upp för att njuta av den 14 mil långa turen från Ytterhogdal över Rätan, Handsjön, Turingen, Haverö och tillbaka till utgångspunkten. Kaffe och smörgås avnjöts efter drygt halva sträckan, vid den vackert belägna Sätervallen. Efter återkomsten till Ytterhogdal vankades det fest på hembygdsgården Gammelträde med middag, levande musik och dans.
   – Att det kom så många till MC-träffen blev en överraskning för oss, säger Lennart Malmgren, ordföranden i föreningen. Tillsammans med Yngve Stål och Anders Ryberg är han en av initiativtagarna till bildandet av Hog Valley MC.
   – När vi startade klubben trodde vi kanske på 10-15 medlemmar. Nu är vi över 40, säger Lennart Malmgren. Vi träffas varje söndag för att åka en sväng, de som har tid hänger på. Den här träffen blir liksom bonusen för det arbete vi lagt ner.
   Blir det en ny mc-träff nästa år?
   - Det hoppas jag absolut. Vi har fått mycket beröm och att så långväga gäster dök upp känns mycket positivt, avslutar Lennart Malmgren.


Sara Persson
sara.persson@ltz.se